نیتریت سدیم (NaNO2)
زاناکس تامینکننده و توزیعکننده نیتریت سدیم در سراسر کشور میباشد. شما عزیزان میتوانید برای دریافت مشاوره، استعلام قیمت و ثبت سفارش محصول با ما تماس بگیرید.
۰۲۱۲۸۴۲۱۲۱۰
ارسال سریع و حرفهای
تضمین کیفیت
پاسخگوی 24/7
مجوز رسمی
توضیحات محصول
نیتریت سدیم یک جامد سفید رنگ کریستالی مایل به زرد میباشد که ذاتا غیرقابل احتراق است اما فرایند سوزاندن مواد قابل احتراق را تسریع میکند. اگر سدیم نیتریت در مجاورت ترکیبات آمونیوم قرار بگیرد میتواند در یک فرایند گرماده خود به خودی تجزیه شود و این گرمای حاصل شده از این واکنش میتواند مواد قابل اشتعال اطراف را مشتعل کند.
این ماده به طور عمده به عنوان نگهدارنده مواد غذایی و ترکیبی واسط در تولید دیگر مواد شیمیایی مورد استفاده قرار میگیرد. این نمک غیر آلی به عنوان نگهدارنده ضد میکروبی در مواد غذایی، ضد فشار خون، آنتی اکسیدان غذایی و یک پازدهر در مسمومیت با سیانید نقش دارد.
نیتریت سدیم چیست؟
نیتریت سدیم یک ترکیب جامد خشک است که بسیار در آب انحلالپذیر است و معمولا در اثر جذب رطوبت هوا نمناک شده و به صورت کلوخه در میآید. این ترکیب یک جامد سفید رنگ مایل به زرد است که در هوا به آرامی با جذب اکسیژن به نمک سه اکسیژنه هم خانواده خود یعنی سدیم نیترات تبدیل میشود.
خواص فیزیکی و شیمیایی سدیم نیتریت
در جدول زیر میتوانید برخی از خواص نسبتا مهم نیتریت سدیم را مطالعه کنید. توصیه میکنیم برای مطالعه بیشتر در مورد جزئیات و ساختار این ماده از لینک زیر کمک بگیرید.
جزئیات ساختار و خواص فیزیکی شیمیایی سدیم نیتریت
عناوین | مقادیر |
---|---|
فرمول شیمیایی | NaNO2 |
جرم مولی | 68.9953 g/mol |
ظاهر | سفید یا کمی مایل به زرد |
چگالی | 2.168 g/cm3 |
نقطه ذوب | 271 °C |
انحلالپذیری در آب | 71.4 g/100 mL (0 °C) 84.8 g/100 mL (25 °C) 160 g/100 mL (100 °C) |
انحلالپذیری کلی | انحلالپذیر در متانول بسیار انحلالپذیر در آمونیاک کمی انحلالپذیر در دی اتیل اتر |
اسیدیته | 9 |
تولید نیتریت سدیم
نیتریت سدیم موجود در کشور ما به دو شکل اصلی وارداتی و تولید داخل است که استارت تولید نوع ایرانی آن در دههي ۷۰ و توسط واحد صنعتی جهاد در اصفهان ایجاد شد. در آن زمان مطالعاتی مبنی بر اینکه آیا میتوانیم سدیم نیتریت مورد نیاز کشور را در داخل تولید کنیم و آیا تولید نیتریت سدیم در داخل میتواند به اندازه کافی بهرهور باشد.
در نهایت و پس از چند سال استارت تولید نیتریت سدیم در کشور زده شد و اکنون شاهد این هستیم که سدیم نیتریت ایرانی به کشورهای دیگر نیز صادر میشود.
فرایند تولید نیتریت سدیم صنعتی به دو صورت اصلی انجام میشود:
۱. احیای سدیم نیترات
۲. اکسیداسیون نمکهای با درجه اکسیداسیون پایینتر
در واقع روش بهرهور مستقیمی برای تولید نیتریت سدیم وجود ندارد و این ماده در واکنشهای اکسیداسیون احیا و از دیگر نیتراتها تولید میشود. به طور مثال در روش اول از نیترات سدیم به عنوان نمک اولیه و سرب به عنوان مادهای که اکسید میشود استفاده میشود، اما در روشهای نوینتر از برادههای آهن قراضه به عنوان ماده کاهنده نمک استفاده میشود.
در صورتی که میخواهید از روشهای صنعتی و با جزئیات تولید نیتریت سدیم مطلع شوید میتوانید لینک زیر را دنبال کرده و پتنتهای مربوطه را مطالعه کنید.
واکنشها
سدیم نیتریت مادهای است که میتواند نقش مهمی را در صنایع واسط بازی کنید و به عنوان مادهی واسط در بسیاری از واکنشها حضور داشته باشد که برخی از این واکنشها به شرح زیر است:
در آزمایشگاه میتوان از سدیم نیتریت برای از بین بردن سدیم آزید اضافی استفاده کرد.
در دمای بالای ۳۳۰ درجه سدیم نیتریت به اکسید سدیم، اکسید نیتریک و دی اکسید نیتروژن تجزیه میشود.
سدیم نیتریت میتواند در تولید اسید نیتروژن استفاده شود.
خرید سدیم نیتریت
یکی از مهمترین بخشهای هر کسب و کار مدیریت مواد اولیه و تامین مناسب آنها متناسب با نیاز کسب و کارهاست. گفته میشود در سالهای کنونی و با وجود چنین قیمت ارزی در بازار تنها کسب و کارهایی باقی میمانند که سرمایه کلان داشته باشند و بتوانند مواد اولیه خود را با بهترین قیمت و کیفیت خریداری کنند.
مجموعه زاناکس تامینکننده سدیم نیترین درجه یک با بهترین قیمت برای کسب و کار شما میباشد. شما میتوانید نیاز خود را در هر مقدار از مجموعه زاناکس تامین کنید. برای دریافت اطلاعات بیشتر و ثبت سفارش با شمارههای زیر تماس بگیرید.
۰۲۱۲۸۴۲۱۲۱۰
۰۹۱۰۱۵۲۲۴۲۶
قیمت سدیم نیتریت (بروز رسانی تیر ۱۴۰۲)
همانطور که انتظار میرود قیمت نیترین سدیم آزمایشگاهی بالاتر از بقیه انواع این ماده است و در برندهای معروفی همچون مرک و سیگما آلدریچ به ۲ میلیون تومان در هر کیلوگرم میرسد. همچنین برندهای داخلی آزمایشگاهی این ماده با قیمتهای ۳۰۰ هزار تومانی در بازار به فروش میرسند.
سدیم نیتریتهای صنعتی قیمت پایینتری نسبت این انواع خوراکی و آزمایشگاهی دارند و بسته به مقدار خرید و نحوه توافق میتوانند بین ۷۰ تا ۱۲۰ هزار تومان در هر کیلوگرم قیمت داشته باشند.
کاربردهای سدیم نیتریت
۱. صنایع شیمیایی و رنگ
همانطور که پیشتر نیز شرح دادیم نیتریت سدیم بیشتر به عنوان ماده اولیه و واسط کاربرد دارد و چندان به طور مستقیم مصرف نمیشود. بخش قابل توجهی از مشتریان ما از صنعت رنگسازی هستند که از این ماده برای تبدیل آمینها به ترکیبات دیازو استفاده میکنند که پیشسازی کلیدی تولید بسیاری از رنگها است.
همچنین در متالوژی و کار با فلزها مانند کارگاههای سختکاری نیز استفادههای فراوانی از سدیم نیتریت میشود. تعدادی از مشتریان عزیز ما نیز از این صنعت هستند و همواره از نوع درجه یک سدیم نیتریت صنعتی استفاده میکنند.
بخش دیگری از کاربردهای سدیم نیتریت در صنعت استفاده از آن به عنوان عامل بازدارنده خوردگی است و گاهی به عنوان یک افزودنی در گریسهای صنعتی، به عنوان محلول آب در سیستمهای خنککننده بسته و در حالت مذاب به عنوان واسط انتقال دهندهی حرارت میتواند استفاده شود.
۲. افزودنیهای غذایی و نگهدارندهها
استفاده از ترکیباتی نیتراته مانند سدیم نیتریت در صنعت غذا و نگهدارنده مدتهاست در حال بحث و بررسی است. سالهاست که محققان در پی یافتن دلایل محکم دال بر مضر بودن این ماده هستند اما به نظر میرسد هنوز به نتایجی دست پیدا نکردهاند و FDA آمریکا استفاده از این ماده در صنعت غذا و افزودنی را مجاز میداند.
از نیتریت سدیم برای سرعت بخشیدن به پخت گوشتها، جلوگیری از جوانهزنی در اسپورهای کلستریدیوم بوتولونیوم و ایجاد رنگ صورتی در گوشتها استفاده میشود.
همچنیناز گذشته تا کنون از نمک برای نگهداری گوشت استفاده میشود. محصولات گوشتی نگهداری شده با نمک معمولاً به رنگ خاکستری مایل به قهوهای در میآیند و هنگامی که نیتریت سدیم به نمک اضافه می شود، ابتدا گوشت به رنگ قرمز و سپس صورتی در میآید.
۳. مهار پاتوژنهای میکروبی
یکی از دلایلی که ما مصر به استفاده از نیتریت سدیم در صنایع غذایی و گوشتها هستیم این است که این ماده تاثیرات قابل توجهی در کنترل رشد و تولید سم در کلستریدیوم بوتولونیم دارد. همچنین تحقیقات نشان از تاثیرات مثبت این ماده در کنترل و جلوگیری از رشد بسیاری از پاتوژنهای غذایی دیگر دارد.
۴. مهار پروکسیداسیون لیپیدی
یکی از کاربردها و فواید قابل توجه این ماده در مهار پروکسیداسیون لیپیدی است. فرایند پروکسیداسیون لیپیدی در مواد غذایی و گوشتها منجر به تغییر مزه گوشتها و ترش شدن آنها و به طور کلی بد طعم شدن و غیر قابل استفاده شدن گوشتها میشود. در واقع این فرایند در اثر تولید رادیکالهای آزاد است که نیتریت سدیم اقدام به مهار و خنثی سازی این رادیکالها میکند و مانع از تغییر طعم مواد غذایی میشود.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.